ЄС поширив санкції на три установи за участь у терористичній атаці проти Ізраїлю

ЄС поширив санкції на три установи за участь у терористичній атаці проти Ізраїлю

Укрінформ
Європейський Союз оголосив сьогодні про застосування обмежувальних заходів проти трьох установ, афілійованих із бойовиками ХАМАСу, у зв’язку з їх участю в терористичній атаці проти Ізраїлю 7 жовтня 2023 року, та причетність до широко поширеного під час цієї атаки гендерного та сексуального насильства.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської ради.

«Рада ЄС вирішила сьогодні включити три установи до санкційного переліку відповідно до Глобального режиму санкцій ЄС за порушення прав людини, з огляду на їх відповідальність за жорстоку та невибіркову терористичну атаку проти Ізраїлю 7 жовтня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Установами, які включені до санкційного списку ЄС, є Бригади Аль-Кудс – озброєна гілка терористичної організації Палестинський ісламський джихад; Сили Аль-Нухба – підрозділ сил спеціального призначення організації ХАМАС, яка визнається в ЄС терористичною організацією, а також Бригади Касам – військове крило ХАМАСу.

Після рішення, що було прийнято сьогодні Радою ЄС, обмежувальні заходи Євросоюзу в рамках Глобального режиму санкцій ЄС за порушення прав людини застосовуються проти 104 фізичних та юридичних осіб, а також проти 26 установ з різних країн. На ці суб’єкти поширюється заморожування активів, заборона всім європейським установам надавати на користь цих суб’єктів будь-які фінансові фонди або економічні ресурси прямо або опосередковано. Фізичним особам, що включені до санкційного переліку, зокрема заборонений в’їзд до ЄС та транзит його територією.

Читайте також: США запровадили санкції проти ватажків ХАМАСу

Як повідомлялося, Європейська рада у своїх висновках за підсумками зустрічі 21-22 березня у Брюсселі підтвердила рішуче засудження організації «ХАМАС» за жорстоку терористичну атаку проти Ізраїлю 7 жовтня 2023 року. У прийнятому документі глави держав та урядів визнали право Ізраїлю на самооборону, відповідно до міжнародного права та міжнародного гуманітарного права, та закликали до негайного та безумовного звільнення всіх заручників, що були захоплені бойовиками ХАМАСу під час терористичної атаки.

Фото з сайту opinionua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-