Пов’язані із Кремлем хакери викрали листування урядових структур США із Microsoft

Пов’язані із Кремлем хакери викрали листування урядових структур США із Microsoft

Укрінформ
Пов’язані із Кремлем хакери здійснили атаку на корпоративні облікові записи електронної пошти Microsoft, отримавши доступ до листування деяких урядових структур США з технологічним гігантом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті Агентства США з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA). 

Про злом було відомо на початку квітня, однак повідомлення CISA від 11 квітня стало першим підтвердженням викрадення електронних листів федеральних агентств США із Microsoft.

У пресрелізі йдеться, що хакери Midnight Blizzard використали деталі для входу в облікові записи, які надсилалися поштою, щоб спробувати потрапити у системи клієнтів Microsoft, зокрема й урядових структур Сполучених Штатів.

Водночас у CISA не повідомили, листування з якими саме урядовими структурами країни змогли викрасти хакери Midnight Blizzard.

Читайте також: США ввели санкції проти росіян, причетних до кіберзлочинів мережі LockBit

Як повідомлялося, у березні Microsoft заявила, що російське хакерське угрупування Midnight Blizzard, фінансоване Кремлем, отримало доступ до деяких її сховищ вихідного коду та внутрішніх систем після хакерської атаки у січні.

Midnight Blizzard, також відома як APT29, Nobelium або Cozy Bear, пов'язана з російським шпигунським відомством СВР. Група найбільш відома своїми втручаннями в роботу Національного комітету Демократичної партії США під час виборів 2016 року.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-