Байден пообіцяв захищати Філіппіни від будь-яких нападів у Південно-Китайському морі

Байден пообіцяв захищати Філіппіни від будь-яких нападів у Південно-Китайському морі

Укрінформ
Президент США Джо Байден у четвер пообіцяв захищати Філіппіни від будь-яких нападів у Південно-Китайському морі.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час саміту із президентом Філіппін Фердинандом Маркосом-молодшим та прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою у Вашингтоні, повідомляє The Guardian.

«Будь-який напад на філіппінські літаки, судна або збройні сили у Південно-Китайському морі введе у дію наш договір про взаємну оборону», – заявив президент США.

Саміт у Білому домі відбувся після неодноразових зіткнень між китайськими та філіппінськими суднами у спірних водах Південно-Китайського моря, які викликали побоювання виникнення ширшого конфлікту.

Обіцянка Байдена пролунала після його двосторонньої зустрічі з Кішідою та покращення альянсу між США та Японією, що викликало різке засудження з боку китайського уряду.

Китай претендує на майже все Південно-Китайське море, відкидаючи претензії на ці води кількох країн Південно-Східної Азії, включаючи Філіппіни.

Читайте також: Філіппіни заявили про переслідування рибальських суден китайськими кораблями

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня Філіппіни заявили, що два китайські кораблі берегової охорони переслідували філіппінські рибальські судна в межах їхньої виключної економічної зони (ВЕЗ) у спірному Південно-Китайському морі.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-