Ізраїль знищив трьох синів ватажка ХАМАСу

Ізраїль знищив трьох синів ватажка ХАМАСу

Укрінформ
У середу в результаті ізраїльського удару на півночі сектору Гази загинули троє синів лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії. ЦАХАЛ заявив, що вони були терористами.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

Троє синів - Хазем, Амір і Мохаммед - були вбиті в результаті того, що автомобіль, в якому вони їхали, був обстріляний в таборі Шаті в місті Газа, повідомляє ХАМАС. Терористичне угрупування підтвердило їхню загибель, заявивши, що двоє онуків Ханії також були вбиті під час нападу, а третій отримав поранення.

Пізніше ЦАХАЛ і Шин Бет також підтвердили вбивство трьох чоловіків, заявивши, що вони належали до терористичного угрупування. За даними ЦАХАЛу і Шин-Бету, Амір Ханія був командиром загону у військовому крилі ХАМАСу, в той час як Хазем і Мохаммед Ханія були командирами нижчого рангу, також у військовому крилі.

ЦАХАЛ заявив, що ліквідовані терористи "прямували для здійснення терористичної діяльності в центральній частині Гази", коли по них було завдано удару.

Ханія, у якого 13 дітей, прокоментував загибель синів каналу Al Jazeera, сказавши, що він "дякує Богові за те, що він удостоїв нас честі їхньої мученицької смерті". Лідер терористів додав, що угруповання не здасться, і що такі дії не змусять його змінити свої цілі і вимоги на переговорах.

Читайте також: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію високопоставленого командира Хезболли

Ізраїльський чиновник повідомив The Times of Israel, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу і міністр оборони Йоав Галлант не були заздалегідь поінформовані про удар. Kan news із посиланням на думку анонімного джерела пише, що удар може поставити під загрозу переговори, що тривають.

Як повідомляв Укрінформ, ізраїльська поліція заарештувала сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії за підозрою в контактах з бойовиками терористичного угруповання і підтримці терористичних актів.

Фото: Alexi Rosenfeld, Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-