Кремль хоче звинуватити у теракті в «Крокусі» голову СБУ - джерело

Кремль хоче звинуватити у теракті в «Крокусі» голову СБУ - джерело

Укрінформ
Росіяни хочуть звинуватити в організації нещодавнього теракту в Crocus City Hall у Підмосков'ї голову СБУ Василя Малюка.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомило поінформоване джерело з посиланням на дані спецслужб.

«Голова СБУ Малюк став для Путіна ціллю №1. На нього також хочуть повісити теракт в "Крокусі"», – повідомив співрозмовник.

За словами джерела, Володимир Путін не може пробачити СБУ два удари по Кримському мосту, особливо перший, який був «приурочений» до дня народження російського диктатора, а також атаки морських дронів Sea Baby на кораблі РФ. Ще однією больовою точкою, по якій вдало б’є СБУ, стали НПЗ країни-бензоколонки. Служба також успішно протидіє російській агентурі в Україні.

Читайте також: США попереджали Росію про ймовірність теракту саме у «Крокусі» - WP

«Тож не виключено, що у закатованих таджиків, затриманих після теракту, "випадково" знайдуть ще й "візитки Малюка"», – додав співрозмовник.

Як повідомлялось, суд у Москві заочно заарештував голову СБУ та оголосив його у міжнародний розшук.

Увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі Crocus City Hall у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і влаштували підпал. Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 постраждали.

ФСБ заявила про затримання 11 підозрюваних, зокрема чотирьох осіб, які безпосередньо брали участь у теракті.

У Білому домі категорично заперечили, що атака терористів «ІДІЛ» на підмосковний «Крокус сіті хол» начебто має певний зв’язок із зусиллями спецслужб України, як продовжують заявляти в Кремлі.

Фото: Xinhua/Bai Xueqi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-