Іспанія скасує «золоті візи» для іноземних інвесторів у нерухомість

Іспанія скасує «золоті візи» для іноземних інвесторів у нерухомість

Укрінформ
Іспанія відмовиться від так званої програми "золотих віз", що давала право на проживання іноземцям, які вкладають великі інвестиції в нерухомість в країні.

Про це у понеділок заявив прем'єр-міністр Педро Санчес Іспанії, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

За словами Санчеса, скасування цієї програми допоможе зробити доступ до недорогого житла "правом, а не спекулятивним бізнесом".

Програма надає громадянам країн, що не входять до ЄС, які інвестують щонайменше 500 000 євро (541 250 доларів) - без отримання іпотечного кредиту - в іспанську нерухомість, спеціальний дозвіл, що дозволяє їм жити і працювати в країні протягом трьох років.

"Сьогодні 94 з кожних 100 таких віз пов'язані з інвестиціями в нерухомість у великих містах, які стикаються з дуже напруженим ринком і де майже неможливо знайти гідне житло для тих, хто вже живе, працює і платить податки", - сказав Санчес.

Він додав, що уряд розпочне процес ліквідації цієї схеми на щотижневому засіданні уряду у вівторок після вивчення звіту, представленого Міністерством житлово-комунального господарства.

Читайте також: Португалія припинила видачу «золотих віз» власникам дорогої нерухомості

Сусідня Португалія нещодавно переглянула свою схему "золотих віз" і виключила з неї інвестиції в нерухомість, щоб подолати житлову кризу. Іноземці, які хочуть отримати посвідку на проживання, як і раніше, можуть вкладати свої гроші в інвестиційні фонди.

Європейська комісія вже давно закликає припинити всі подібні програми через ризики для безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен заявив, що хоче домогтися повної заборони на угоди з нерухомістю для громадян Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-