У Німеччині домовились про припинення страйків в аеропортах

У Німеччині домовились про припинення страйків в аеропортах

Укрінформ
Компанії-оператори аеропортів у Німеччині домовилися про угоду зі співробітниками служби безпеки після низки страйків у деяких з найбільших аеропортів країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Німецька профспілка Verdi уклала угоду про оплату праці для близько 25 000 співробітників служби безпеки, щоб запобігти новим страйкам.

Суперечка з аеропортами призвела до низки страйків у деяких з найзавантаженіших транспортних центрів Німеччини, у дні проведення страйків було скасовано велику кількість авіарейсів.

Мирна угода була укладена після старту арбітражного процесу, що розпочався у п’ятницю в таємному місці.

Компанія Verdi заявила, що не вимагатиме подальших зупинок роботи постачальників послуг безпеки до завершення арбітражного процесу. Комітети асоціації роботодавців BDLS та профспілки мають прийняти або відхилити рекомендацію арбітражу до обіду вівторка.

Представники BDLS заявили, що рекомендація передбачає підвищення заробітної плати на 13,1% - 15,1% протягом 15 місяців.

Читайте також: У Німеччині анонсували новий страйк бортпровідників Lufthansa

Учасник переговорів від Verdi Вольфганг Піпер сказав, що питання, які вирішуються, включають підвищення зарплат, а також бонуси для тренерів та менеджерів.

Як зазначається, вимоги щодо підвищення заробітної плати на тлі стійкої інфляції призвели до низки руйнівних та дорогих зупинок авіасполучення, що вплинуло на авіа- та залізничні перевезення в найбільшій економіці Європи.

Як повідомляв Укрінформ, працівники служби безпеки у великих аеропортах Німеччини повідомили про намір влаштувати загальний страйк 1 лютого. Профспілка вимагала підвищення зарплати для працівників галузі.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-