Виборча кампанія Байдена зібрала рекордні $90 мільйонів у березні, значно випередивши Трампа

Виборча кампанія Байдена зібрала рекордні $90 мільйонів у березні, значно випередивши Трампа

Укрінформ
Кампанія кандидата на виборах президента США Джо Байдена у березні зібрала рекордні $90 млн пожертв, отримавши загалом майже $190 млн за перший квартал року, суттєво випередивши кампанію Дональда Трампа в цьому показнику.

Про це повідомляє в суботу The Hill із посиланням на президентську кампанію Байдена, передає Укрінформ.

«Кампанія (Джо Байдена – ред.) завершила перший квартал 2024 року, зібравши загалом $187 млн, та входить у другий квартал з наявною готівкою в розмірі $192 млн, що є рекордом для будь-якого кандидата від Демократичної партії на цьому етапі виборчого циклу»,- зауважується в публікації.

Уточнюється, що за кандидата від демократів внесли кошти 1,6 млн людей. При цьому, рекордним для чинного президента став день, коли він заробив $26 млн після виборчого заходу з експрезидентами Бараком Обамою і Біллом Клінтоном у Нью-Йорку минулого тижня. Ще один великий дохід у розмірі $10 млн за 24 години був зафіксований на початку березня, коли Байден виступив перед нацією із промовою про стан справ у країні.

Тим часом кампанія експрезидента Дональда Трампа в березні зібрала приблизно $66 млн. Загалом же його електоральний штаб, а також Національний комітет Республіканської партії, які об’єдналися в березні після того, як Трамп став імовірним кандидатом, отримали $93,1 млн.

Читайте також: Суд відхилив заставу Трампа у $175 мільйонів через відсутність фінансового звіту

Як повідомлялося, збір коштів на виборчі кампанії кандидатів у президенти США є свого роду додатковим показником підтримки конкретного кандидата у штаті або країні – крім соцопитувань, які проводять фахові служби в США.

Фото: Wade Vandervort 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-