Владна партія Японії покарала майже 40 парламентаріїв у зв'язку з фінансовим скандалом

Владна партія Японії покарала майже 40 парламентаріїв у зв'язку з фінансовим скандалом

Укрінформ
Правляча в Японії Ліберально-демократична партія прем’єр-міністра Фуміо Кішіди застосувала жорстке покарання до 39 членів парламенту, причетних до фінансового скандалу.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Рішення прийнято за результатами внутрішнього розслідування, яке виявило масштабні порушення деякими фракціями ЛДП фінансової звітності й приховування сотень мільйонів ієн.

Під час внутрішнього розслідування було виявлено, що 85 членів ЛДП не задекларували близько 580 мільйонів ієн ($3,83 мільйона) доходів у своїх звітах про політичні фонди за п’ять років у період із 2017-го по 2022-й.

Зокрема, двом членам найчисельнішої і найвпливовішої фракції ЛДП, яку раніше очолював Шіндзо Абе, - колишньому міністру освіти і де-факто лідеру фракції Абе Рю Шіоної та колишньому генеральному секретарю ЛДП у Палаті радників Хірошіге Секо - було запропоновано добровільно вийти з партії. Це друге за суворістю покарання після виключення.

Ще двох високопоставлених партійців із фракції Абе, колишнього міністра торгівлі Ясутоші Нішімуру та екскерівника політвідділу ЛДП Хакубуна Шімомуру, покарали призупиненням членства в партії на один рік.

Це рішення про покарання членів ЛДП за порушення партійної дисципліни стало найжорсткішим за останні майже десять років.

Читайте також: Рейтинг уряду Японії впав до рекордно низького рівня на тлі фондового скандалу

Прем’єр-міністр і голова партії Фуміо Кішіда сподівається, що такі кроки сприятимуть зменшенню суспільного осуду і підвищенню підтримки партії виборцями.

Як повідомляв Укрінформ, під час внутрішньої перевірки у Ліберально-демократичній партії в Японії встановлено, що понад 80 членів парламенту від ЛДП із 374-х не зареєстрували доходи від збору коштів у звітах про політичні фонди або навмисно занизили їх.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-