Чоловік, який захопив у заручники відвідувачів кафе у Нідерландах, був відомий поліції

Чоловік, який захопив у заручники відвідувачів кафе у Нідерландах, був відомий поліції

Укрінформ
У Нідерландах чоловік, який захопив у заручники відвідувачів кафе у місті Еде був відомий правоохоронцям, і був засуджений у 2023 році за погрози.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

Затриманий – 28-річний чоловік з Еде. Минулого року його визнали винним у погрозах. Більше подробиць про нього поки немає, наприклад про його мотив. Також невідомо, як він потрапив у кафе”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що його було засуджено у 2023 році за погрози. Не уточнюється, що це були за погрози й на чию адресу вони були направлені.

Вчора вранці 28-річний чоловік утримував чотирьох людей у кафе Petticoat у місті Еде. Перших трьох співробітників кафе згодом було звільнено близько 11 години ранку, а останнього — за півтори години. Потім вийшов і сам зловмисник, і поліціянти змусили його встати на коліна, після чого на нього одягли кайданки.

Чотири співробітники кафе змогли повернутися додому наприкінці дня після того, як їх спочатку опитали правоохоронці в дільниці.

Зазначається, що поліція від самого початку могла спостерігати за ситуацією в кафе через камери, що були встановлені у закладі. Це могло позитивно вплинути на успішний результат спецоперації щодо визволення заручників. Ніхто не постраждав.

Правоохоронці не коментують, як вдалося переконати зловмисника звільнити заручників.

Читайте також: Нідерланди посилили рекомендації для своїх громадян у Франції через загрозу терактів

Однак зазначають, що між перемовниками та зловмисником був постійний контакт.

Наступного тижня у місті Еде відбудуться дві зустрічі для людей, які були заручниками, щоб допомогти їм впоратися з пережитим.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландському місті Еде невідомий узяв у заручники відвідувачів кафе. Мешканців близько 150 довколишніх будинків було евакуйовано.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-