Блінкен у річницю затримання репортера Гершковича нагадав РФ, що журналістика - не злочин

Блінкен у річницю затримання репортера Гершковича нагадав РФ, що журналістика - не злочин

Укрінформ
За рік, відколи кремлівський режим незаконного затримав журналіста зі США Евана Гершковича, у Росії лише посилилися репресії проти незалежних медіа та всіх незгодних.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Сьогодні минає рік, як Росія незаконно затримала репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича. Наразі РФ не надала жодних обґрунтувань своїм протиправним діям з простої причини: Еван не зробив нічого поганого. Журналістика – це не злочин», - зазначив глава американської дипломатії.

Він констатував, що за рік «й без того обмежувальний медіаландшафт Росії став дедалі репресивнішим, в той час як атаки на незалежні голоси, на будь-яку форму інакомислення, тривають».

Блінкен нагадав, що в російському ув’язненні вже понад п’ять років перебуває інший громадянин США, Пол Вілан. За його словами, обидва американці залишаються стійкими попри всі обставини. Глава Держдепу підкреслив, що Сполучені Штати продовжують зусилля, аби повернути їх додому.

Читайте також: Держдеп - про продовження у РФ арешту журналіста WSJ Гершковича: Тримають як козир для торгу

«Люди – не розмінна монета. Росія повинна припинити свою практику свавільного затримання осіб задля політичного тиску та негайно звільнити Евана і Пола»,- наголосив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні російський суд продовжив арешт кореспондента московського бюро The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Нагадаємо, колишній морський піхотинець США Пол Вілан був затриманий у РФ у грудні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-