Нідерландський фрегат прибув до Червоного моря для захисту цивільних суден

Нідерландський фрегат прибув до Червоного моря для захисту цивільних суден

Фото
Укрінформ
Нідерландський фрегат “Тромп” прибув до Червоного моря для захисту цивільних суден від атак хуситів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міноборони Нідерландів.

“Тромп” буде задіяний для боротьби з ракетами та безпілотниками хуситів у Червоному морі. Фрегат протиповітряної оборони та командування бере участь у очолюваній США операції під назвою “Prosperity Guardian”. Корабель також забезпечує підтримку місії ЄС “Aspides”. Обидві спецоперації спрямовані на забезпечення безпеки та вільного проходу у цьому районі”, - йдеться у повідомленні.

Головним завданням фрегата із 200 військовослужбовцями на борту є захист цивільних суден від ракет та безпілотників хуситів.

Зазначається, що судноплавство у південній частині Червоного моря та Аденської затоки вже деякий час перебуває під загрозою нападів з боку хуситів. З листопада 2023 року хусити регулярно обстрілюють комерційні та військово-морські судна ракетами та безпілотниками. Нещодавно були й смертельні випадки.

Червоне море є важливим судноплавним маршрутом між Суецьким каналом та Індійським океаном. Нідерланди також мають прямий економічний інтерес у безпечному та безперешкодному транспортуванні товарів морським шляхом.

Читайте також: Військово-морська місія ЄС у Червоному морі знищила ракети й морський безпілотник хуситів

Як повідомляв Укрінформ, країни ЄС розгорнули операцію Aspides в лютому, щоб допомогти захистити ключовий морський торгівельний маршрут у Червоному морі від атак безпілотників і ракет з боку єменських хуситів, які заявляють, що ці атаки - помста за війну Ізраїлю в Газі.

Інші країни, зокрема США, Італія, Греція і Велика Британія, також мають військово-морські сили, що діють у цьому регіоні.

Фото: Міноборони Нідерландів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-