В ISW проаналізували заяви Путіна та Лукашенка про теракт у «Крокусі»

В ISW проаналізували заяви Путіна та Лукашенка про теракт у «Крокусі»

Укрінформ
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зробили аналіз заяв лідерів РФ та Білорусі щодо теракту в підмосковському ТЦ «Крокус Сіті Хол».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт ISW.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нападники на «Крокус Сіті Хол» спочатку планували втекти до Білорусі, а не до України, прямо підриваючи наратив Кремля про нібито причетність України, можливо, щоб уникнути запитань про те, чому нападники прямували передовсім до Білорусі.

У звіті зазначають, що у Лукашенка «дуже мало очевидних стимулів брехати про факти нападу».

Таким чином, Лукашенко, можливо, хотів запобігти дискусіям про гіпотетичні зв’язки нападників з Білоруссю, заявивши, що білоруські сили відіграли важливу роль у їх арештах, вважають аналітики.

Читайте також: Оточення Путіна знає про непричетність України до теракту в «Крокус Сіті Холі» - Bloomberg

Як повідомлялося, увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів та підпалювали виходи. Відповідальність за напад узяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 постраждали.

Чотирьох чоловіків таджицького походження затримали за підозрою у скоєнні теракту. Ще трьом уродженцям Таджикистану обрали запобіжний захід за підозрою у причетності до теракту.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-