ВМС Тайваню отримали ще два сучасні корвети-«вбивці авіаносців»

ВМС Тайваню отримали ще два сучасні корвети-«вбивці авіаносців»

Фото
Укрінформ
До ВМС Тайваню надійшли ще два сучасні швидкісні бойові кораблі, які отримали назву «вбивці авіаносців» - вони побудовані з використанням стелс-технології і мають потужне ракетне озброєння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє тайванське інформагентство CNA.

Йдеться про п’ятий і шостий малопомітні багатоцільові корвети-катамарани класу «Туо Чан» (Tuo Chiang), побудовані однією з місцевих компаній. Передача суден відбулася на майже два роки раніше від запланованого терміну.

Перше судно цього класу, яке тайванські ВМС отримали у вересні 2021 року, в ході експлуатаційних випробувань продемонструвало високі бойові характеристики, що спонукало уряд прискорити виробництво решти п’яти кораблів.

Президент Тайваню Цай Інвень на церемонії передачі суден заявила, що ці два корвети разом із третім та четвертим катерами берегової охорони, що надійшли на початку цього місяця, є свідченням суднобудівних можливостей Тайваню та його рішучості захищати демократію і свободу.

Тайвань реалізує спеціальну програму будівництва бойових кораблів на своїх підприємствах, поспішаючи отримати якнайбільше малогабаритних суден через дедалі вищу й агресивнішу активність бойових кораблів та літаків Китаю поблизу острова.

Корвети «Туо Чан» вважаються порівняно невеликими для цього класу бойових кораблів, мають водотоннажність 685 т і довжину корпусу близько 60 м. Їхня стелс-здатність означає, що вони мають радарний переріз розміром із рибальський човен.

Читайте також: Тайвань на тлі загроз від Китаю провів військові навчання й перевірив ППО

Корпус цих кораблів у вигляді катамарана дозволяє їм розвивати швидкість до 45 вузлів (понад 80 км/год) і стабільно рухатися на високих швидкостях, а висока економічність забезпечує дальність ходу 1800 миль (майже 2900 км).

Вони розроблені для протидії кораблям китайської армії на основі тактики «вдарив і втік», що відповідає тайванській стратегії «асиметричної війни» для стримування значно переважаючої військової сили Китаю за допомогою високоманевреного озброєння.

До 2026 року планується побудувати ще п’ять корветів класу «Туо Чан», після чого їх кількість у ВМС Тайваню досягне одинадцяти.

Як повідомляв Укрінформ, у Сполучених Штатах вважають, що Китай нарощує свій військовий та ядерний арсенал у рекордних масштабах із часів Другої світової війни, готуючись до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

Фото: CNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-