У Британії стався масштабний витік даних виборців через китайські кібератаки - The Guardian

У Британії стався масштабний витік даних виборців через китайські кібератаки - The Guardian

Укрінформ
Китай міг отримати доступ до особистих даних мільйонів британських виборців через фінансовані державою кібератаки на членів парламенту Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian із посиланням на неназваних британських міністрів.

Об’єктами кібератак, які підтримуються урядом Китаю, стали 43 члени британського парламенту. У результаті однієї з атак, яка була спрямована на виборчу комісію, Пекін отримав доступ до даних близько 40 мільйонів виборців.

Зазначається, що Сполучене Королівство може ввести санкції проти осіб, які, як вважається, причетні до вчинення кібернападів.

Очікується, що британські міністри нададуть усі подробиці щодо цих кіберінцидентів у понеділок, а заступник прем’єр-міністра країни Олівер Дауден повідомить парламенту, що за хвилею нападів стоїть Китай.

Читайте також: Австралія запровадила санкції проти російського хакера через масштабну атаку на Medibank

Група з чотирьох політиків, які рішуче виступають проти Китаю, була викликана на брифінг директора служби безпеки парламенту Британії Елісон Джайлз внаслідок атак. Усі четверо є членами групи тиску Міжпарламентського альянсу по Китаю (IPAC), що займається питаннями, пов’язаними з КНР. Дехто з політиків готується до проведення публічного виступу про китайські кібернапади.

Представник уряду Британії не надав коментарів з цього приводу виданню The Guardian.

Читайте також: хакери рф атакували чеські сайти під час другого туру президентських виборів

Як повідомляв Укрінформ, більшість кібернетичних нападів на виборчі системи й процеси у світі здійснили хакери, пов’язані з Росією та Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-