Філіппіни викликали посла КНР через інцидент у Південно-Китайському морі

Філіппіни викликали посла КНР через інцидент у Південно-Китайському морі

Укрінформ
Філіппіни у понеділок викликали посла Пекіна в Манілі і висловили протест через агресивні дії китайських суден у Південно-Китайському морі на вихідних.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Посольству Філіппін у Пекіні також було доручено звернутися з таким же демаршем до МЗС Китаю, заявила в понеділок речниця МЗС Тересіта Даза. Маніла підкреслила, що Китай "не має права перебувати" на Другій мілині Томаса, яка знаходиться в межах виключної економічної зони і континентального шельфу Філіппін, сказала Даза.

Міністр оборони Філіппін Джільберто Теодоро заявив, що дії Китаю в Південно-Китайському морі є незаконними, і закликав Пекін вступити в арбітраж.

"Чому б нам не провести арбітраж відповідно до міжнародного права, щоб права кожного були зрозумілими для всіх?" - сказав Теодоро.

Читайте також: Філіппіни помітили десятки кораблів ВМС Китаю у спірних водах

Як повідомляв Укрінформ, у суботу берегова охорона Китаю застосувала водомети проти філіппінських катерів у спірному Південно-Китайському морі, коли вони прямували для поповнення запасів філіппінських військ, дислокованих на аванпості на мілині Другого Томаса.

Китай заявив у понеділок, що Пекін відповідатиме Філіппінам рішучими заходами для захисту свого територіального суверенітету і морських прав, якщо ті продовжуватимуть кидати виклик китайській стороні у спірних водах Південно-Китайського моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-