Парламент Молдови схвалив декларацію на підтримку вступу країни до ЄС

Парламент Молдови схвалив декларацію на підтримку вступу країни до ЄС

Укрінформ
Парламент Молдови 21 березня затвердив декларацію про європейську інтеграцію країни. Документ стверджує, що вступ до ЄС забезпечить майбутнє Молдови як нейтральної та цілісної держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє державна агенція Moldpres.

"21 березня парламент ухвалив Декларацію про євроінтеграцію Молдови. За проєкт Декларації проголосували 54 народні депутати", - йдеться у повідомленні.

У документі висловлено переконання, що "лише вступ Республіки Молдова до ЄС забезпечить майбутнє країни як суверенної, нейтральної, цілісної та демократичної держави, а незворотний шлях європейської інтеграції та приєднання є проєктом національного пріоритету Республіки Молдова".

Депутати закликали все суспільство, включно з усіма політичними силами, виявити єдність та солідарність для політичної консолідації та вступу до ЄС.

Проєкт підкреслює, що "європейська інтеграція сприятиме громадянській згуртованості суспільства, забезпечить перехід Республіки Молдова до сталого економічного розвитку та збільшить можливості держави щодо просування ефективної соціальної політики".

У цьому зв'язку парламент просить уряд вжити усіх необхідних заходів для організації процесу вступу до ЄС, а також зміцнення державних інститутів, які беруть участь у переговорах.

Читайте також: Зеленський обговорив із Санду ситуацію у Придністров’ї

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2022 року президент Молдови Мая Санду підписала заявку на вступ Молдови в ЄС.

14 грудня 2023 року лідери країн-членів Євросоюзу вирішили розпочати переговори про вступ України та Молдови до ЄС.

Санду заявила, що референдум про вступ Молдови в ЄС відбудеться у жовтні цього року.

Фото: Moldpres

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-