Російські добровольці планують створити єдиний рекрутинговий центр для співвітчизників

Російські добровольці планують створити єдиний рекрутинговий центр для співвітчизників

Укрінформ
Російські добровольці хочуть створити єдиний рекрутинговий центр для співвітчизників, куди будуть надходити заявки з усіх регіонів РФ.

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив командир та засновник Російського добровольчого корпусу Денис (позивний Whiterex).

"Глобально у наших планах - створити якийсь єдиний рекрутинговий центр, куди будуть надходити заявки з усіх регіонів нашої батьківщини. І будь-яка людина, яка, у першу чергу, хоче боротися зі зброєю в руках проти путінського режиму, зможе туди звернутися і в подальшому поповнити лави або РДК, або Сибірського батальйону, або ЛСР", - заявив він.

Денис сказав, що вони однозначно збільшать їхній рекрутинговий процес, зокрема серед ексбійців ПВК "Вагнер". За його словами, ці процеси ідуть уже зараз. "Безумовно, двері РДК і для українців теж відкриті", - зазначив Whiterex.

Відповідаючи на питання, як російські добровольці збираються розширяти рекрутинг, оператор БПЛА, доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський (Лютик) поінформував, що вони орієнтуються, зокрема, на громадян РФ, які живуть в Україні.

За словами представника ЛСР, насправді на момент вторгнення їх було достатньо багато - мова йде про сотні тисяч людей.

"І будь-який із них може прийти у будь-який військкомат, центр комплектації і, відповідно, через певний механізм потрапити до складу ЛСР", - розповів Лютик.

Барановський закликав тисячі російських емігрантів, які зараз знаходяться у Європі і "тиняються там без діла", приєднуватися до них, якщо вони дійсно є противниками путінського режиму.

"Ми закликаємо і всіх прибічників Навального, хто хоче помститися за його смерть, приєднуватися до нас", - сказав представник ЛСР.

Читайте також: Російські добровольці анонсували розширення своєї визвольної операції

Лютик зазначив, що є люди, які досі перебувають у РФ і які виходять з ними на зв'язок. За його словами, частина людей знаходиться у підпіллі і завдає шкоду путінській воєнній інфраструктурі своїми партизанськими діями, частина - переміщується через треті країни, щоб приєднатися до них.

"У будь-якому випадку ми завжди закликаємо всіх зв'язуватися з нами. Нам потрібна інформація про тимчасові казарми, про те, де вони (російські військовослужбовці - ред.) ховають воєнну техніку, переміщають свої ешелони. Такий зворотній зв'язок з жителями прикордонних територій є, і ми закликаємо жителів, які досі знаходяться всередині РФ, зв'язуватися з нами через Телеграм-канал, чатбот. Знайдемо спосіб взаємодії", - заявив Барановський.

Як повідомлялося, 12 березня Легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон – добровольчі російські формування, які воюють на стороні України, зранку зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції.

Фото: Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-