У Байдена підготували нові правила для авторинку США

У Байдена підготували нові правила для авторинку США

Укрінформ
У середу адміністрація Байдена завершила роботу над важливою частиною своєї кліматичної програми – новими правилами щодо викидів для авто, які не одразу, але суттєво підштовхнуть авторинок США насамперед до гібридів, а також до електрокарів.

Про це йдеться у повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«З метою поступки автовиробникам і профспілкам нові правила будуть впроваджуватися повільніше, ніж пропонувалося спочатку, й дадуть автовиробникам більше можливостей для їх дотримання»,- зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що адміністрація Байдена відступила від наполегливих рекомендацій Агентства з охорони навколишнього середовища, яке запропонувало різко збільшити виробництво саме електрокарів – до 75% до кінця десятиліття. Натомість у Білому домі зробили акцент на збільшенні виробництва гібридних авто, які поєднують бензинові двигуни з електромоторами на батареях. Цей сегмент, як очікується, відіграє роль перехідного компоненту для досягнення цілей щодо зменшення забруднення повітря.

Очікується, що такий крок знизить рівень викидів приблизно так само, як і у випадку з виключно електрокарами. За розрахунками, це дозволить до 2032 року скоротити забруднення від легкових авто майже вдвічі порівняно з рівнем 2026 року.

Читайте також: Єврокомісія рекомендує до 2040 року скоротити в ЄС викиди парникових газів на 90%

Байден заявив, що лідерство у виробництві «чистих автомобілів» належатиме США. «Ви маєте моє слово», - підкреслив у цьому зв’язку президент.

Як повідомляв Укрінформ, попит на гібридні авто та електрокари продовжує зростати у світі, і в тому числі, в Україні. Так, за даними Асоціації автовиробників України, в лютому 2024 року український автопарк поповнили понад 1,5 тис. гібридних легкових авто (HEV i PHEV), з них 51% - нові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-