Міністерка оборони Іспанії: Мир в Європі - під загрозою

Міністерка оборони Іспанії: Мир в Європі - під загрозою

Укрінформ
Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес звернулася із закликом до населення країни у зв'язку з погрозами президента РФ Володимира Путіна застосувати ядерну зброю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Mundo.

"Міністерка оборони Маргарита Роблес підкреслила сьогодні, що Володимир Путін є "величезною загрозою для сусідніх країн, а також для міжнародної спільноти загалом. Сьогодні балістична ракета може реально досягти Іспанії з території РФ", - йдеться у повідомленні.

"Я хотіла б звернутися до іспанського суспільства із закликом. Тому що іноді у мене складається враження, що ми не усвідомлюємо тієї величезної небезпеки, що існує в даний момент. І не лише в Україні, але й у Газі та в Сахелі. Я дуже песимістично дивлюся на ситуацію", - сказала вона.

Щодо прохання про переозброєння країн ЄС із боку деяких його лідерів Роблес стверджує, що загроза є тотальною та абсолютною. Достатньо лише послухати останні заяви Путіна, в яких він говорить про можливість ядерної агресії.

"Європа має усвідомлювати, що небезпека дуже близька, це не чиста гіпотеза, вона реальна. Країни, що межують з РФ, дуже добре це сприймають; можливо, ті з нас, хто живе на півдні, не мають такого усвідомлення", - заявила Роблес.

"Ми маємо повністю усвідомлювати, що наші демократичні цінності та мир в Європі перебувають під загрозою", - додала вона.

Читайте також: Іспанія і Італія не надсилатимуть свої війська до України

Водночас міністерка виступила проти ідеї президента Франції щодо відправки військових на українську територію: "Ми не вважаємо, як і більшість країн НАТО, що зараз доречно вводити війська в Україну, тому що це означало б ескалацію. І в цей момент ми маємо уникати ескалації будь-якою ціною", - підкреслила Роблес.

Як повідомлялося, 15 лютого міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила про швидку передачу Україні партії броньованих гусеничних машин M113 та іншого обладнання.

Фото: ZIPI ARAGON/EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-