Пенс заявив, що не підтримуватиме Трампа на виборах

Пенс заявив, що не підтримуватиме Трампа на виборах

Укрінформ
Майк Пенс, який пропрацював чотири роки на посаді віцепрезидента США в адміністрації Дональда Трампа, заявив, що не підтримуватиме його на виборах цього року.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

«Не варто дивуватися тому, що я не підтримуватиму Дональда Трампа цього року», - сказав Пенс в інтерв’ю американським ЗМІ.

Як пише агентство, Пенс публічно порвав з політиком через його роль у заворушеннях у Капітолії, влаштованих прихильниками Трампа 6 січня 2021 року. Того дня Пенс як віцепрезидент виконував церемоніальну роль голови Сенату і стежив за процедурою сертифікації перемоги Байдена над Трампом на виборах 2020 року.

Він відмовився виконати вказівки Трампа відкласти чи зупинити сертифікацію, чим викликав гнівне обурення свого колишнього боса під час заворушень. Деякі учасники заворушень навіть кричали: «Повісити Майка Пенса!».

Читайте також: Маск заявив, що не дасть грошей на вибори жодному з кандидатів у президенти США

Пенс розповів, що того дня його життя було в небезпеці, і закликав учасників республіканських праймеріз не голосувати за Трампа. 

Як повідомляв Укрінформ, Пенс розпочав президентську кампанію торік у червні, виступивши із засудженням експрезидента Дональда Трампа. Однак у жовтні Пенс відмовився від участі в президентській кампанії 2024 року, ще до початку сезону праймеріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-