Грета Тунберг з екоактивістами знову заблокували парламент Швеції

Грета Тунберг з екоактивістами знову заблокували парламент Швеції

Укрінформ
У середу шведська поліція знову силоміць прибрала Грету Тунберг та інших кліматичних активістів, які блокували вхід до парламенту країни у Стокгольмі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Екоактивісти на чолі з Тунберг були вдруге за цей тиждень відвезені у поліцейському фургоні від будівлі парламенту Швеції.

21-річна Тунберг стала обличчям молодих кліматичних активістів після того, як з 2018 року її щотижневі протести перед парламентом Швеції переросли у глобальний молодіжний рух, учасники якого влаштовують мітинги на всіх континентах.

Читайте також: У Нідерландах під час кліматичної акції у Грети Тунберг намагалися відібрати мікрофон

Як повідомлялося, в понеділок група із приблизно 40 активістів на чолі з Тунберг заблокувала вхід до шведського парламенту в Стокгольмі, вимагаючи радикальних реформ для подолання кліматичних катастроф. Протестувальники звинуватили компанії, які видобувають викопне паливо, у навмисному сповільненні глобального енергетичного переходу на відновлювані джерела енергії заради отримання більшого прибутку.

Читайте також: Грету Тунберг виправдали в суді Лондона через відсутність доказів

У вівторок, 12 березня, мітингувальники поновили сидячий протест біля головного входу до будівлі шведського уряду. Однак пізніше стокгольмська поліція відтіснила кліматичних активістів, серед яких була і Тунберг, від парламенту.

Фото: Fredrik Sandberg/TT News Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-