Молдова висловила протест послу Росії через відкриття виборчих дільниць у Придністров'ї

Молдова висловила протест послу Росії через відкриття виборчих дільниць у Придністров'ї

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Молдови висловило протест послу РФ Олегу Васнецову через відкриття виборчих дільниць у Придністров'ї у день виборів президента Росії.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

«Подібні дії Російської Федерації порушують норми та принципи міжнародного права, а також підривають суверенітет та територіальну цілісність Молдови. МЗС продовжує оцінювати ситуацію та повідомить про додаткові заходи», - заявили в молдовському міністерстві після зустрічі з Васнецовим у вівторок, 12 березня.

Посол Росії тим часом заявив, що «право на голосування – це невід'ємна частина законних прав усіх громадян». Він зазначив, що на території Молдови мешкає близько 250 тис. громадян РФ. За його словами, до Центрвиборчкому Росії, міністерства закордонних справ і посольства РФ надійшла «величезна кількість звернень» із проханням забезпечити законне право на волевиявлення.

Читайте також: МЗС Молдови викликає російського посла через намір відкрити «виборчі дільниці» у Придністров’ї

Як повідомлялося, напередодні, 11 березня, придністровські ЗМІ з посиланням на повідомлення посольства РФ у Молдові написали, що у регіоні відкриють кілька виборчих дільниць у день виборів президента Росії 17 березня. Це, незважаючи на те, що МЗС Молдови дозволило відкрити одну дільницю для голосування на виборах президента Росії лише на території посольства РФ у Кишиневі.

Фото: moldova1.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-