Росія становить найбільшу шпигунську загрозу для Швейцарії - розвідка

Росія становить найбільшу шпигунську загрозу для Швейцарії - розвідка

Укрінформ
У Федеральній розвідувальній службі (FIS) Швейцарії заявили, що найбільшу загрозу щодо шпигунства становить російська спецслужба.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Swiss Info із посиланням із посиланням на речницю FIS Соню Маргеліст на газету SonntagsZeitung.

«Найбільша загроза шпигунства наразі походить від російських спецслужб», – сказала Соня Маргеліст у коментарі SonntagsZeitung.

Вона додала, що окрім кібершпигунства, значна частина інформації у Швейцарії збирається за допомогою людських джерел.

«Для цієї діяльності використовуються, зокрема, російські дипломатичні представництва», – зазначила Мергеліст.

За оцінками FIS, попри те, що з початку повномасштабної війни в Україні кількість російських дипломатів незмінно становить 218 осіб, щонайменше третина з них працює на російські спецслужби.

Читайте також: Швейцарія розглядає можливість використання активів РФ для виплати репарацій Україні

Колишній російський дипломат Борис Бондарев підтвердив виданню SonntagsZeitung, що Женева наразі є «одним із найважливіших центрів для російських спецслужб», а також додав, що до Швейцарії відправляють багато шпигунів.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в Польщі правоохоронці викрили групу завербованих спецслужбами РФ біженців з України, які мали стежити за перевезенням озброєнь до нашої країни та готувати диверсії на території Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-