Біля узбережжя Ємену пролунав вибух неподалік американського вантажного судна

Біля узбережжя Ємену пролунав вибух неподалік американського вантажного судна

Укрінформ
Поблизу порту Аден на півдні Ємену пролунав вибух біля вантажного судна під прапором Барбадосу, що належить США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Британська морська охоронна компанія Ambrey повідомила сьогодні про вибух неподалік від вантажного судна США під прапором Барбадосу біля порту Аден на півдні Ємену", - йдеться у повідомленні.

Судно знаходилося приблизно за 98 кілометрів на південний захід від Адена, його екіпаж отримав сигнал від суб'єкта, який назвав себе "єменськими ВМС" та отримав наказ змінити курс.

Судна, які перебували неподалік, повідомили про гучний удар та великий стовп диму, повідомили в Агентстві морської торгівлі Сполученого Королівства (UKMTO).

Бойовики-хусити в Ємені з листопада атакують з безпілотників та ракет кораблі у Червоному морі, протоці Баб-ель-Мандаб та Аденській затоці, заявляючи, що вони діють на знак солідарності з палестинцями, щоб протистояти військовому наступу Ізраїлю в секторі Гази.

Читайте також: Італія збила безпілотник єменських хуситів у Червоному морі

Як повідомляв Укрінформ, єменські хусити заявили, що влучили у британське вантажне судно Rubymar в Аденській затоці.

Тоді британська морська охоронна компанія Ambrey повідомила, що вантажне судно Rubymar під прапором Белізу, зареєстроване у Лівані, зазнало нападу у Баб-ель-Мандебській протоці біля Ємену, коли йшло з Хор-Факкана (ОАЕ) до Варни (Болгарія).

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-