На одному з Галапагоських островів прокинувся вулкан

На одному з Галапагоських островів прокинувся вулкан

Укрінформ
Вулкан Ла-Кумбре на безлюдному острові знаменитого Галапагоського архіпелагу в Еквадорі почав виверження лави, що потенційно загрожує деяким унікальним видам тварин.

Про це повідомляє AFP, передає Укрінформ.

Вулкан Ла-Кумбре на острові Фернандіна, висота якого становить 1 463 метри, почав виверження пізно ввечері в суботу. Він підняв газову хмару на висоту близько трьох кілометрів, яку розвіяв вітер, не зачепивши населені острови.

Тривалість виверження неможливо передбачити, але дані про активність вулкана свідчать про те, що це виверження, швидше за все, буде сильнішим, ніж у 2017, 2018 і 2020 роках.

Галапагоський архіпелаг, розташований приблизно за 1000 кілометрів від материкової частини Еквадору, має флору і фауну, яка не зустрічається більше ніде в світі. На острові мешкає ендемічний вид наземної жовтої ігуани, а в 2019 році там знайшли вид черепах, який вважався вимерлим.

Туристам радять триматися подалі від острова, якщо лава потрапить у море.

Читайте також: У Новій Зеландії суд присудив мільйонні компенсації потерпілим від виверження вулкана

Ла-Кумбре має найвищу частоту виверження серед усіх вулканів архіпелагу, що робить його улюбленим місцем для туристів. На Фернандіну, де немає готелів чи ресторанів, можна потрапити лише на короткі візити з круїзного судна.

Як повідомляв Укрінформ, суд Нової Зеландії призначив 10 мільйонів новозеландських доларів (6 мільйонів доларів США) компенсації постраждалим від виверження вулкана Уайт-Айленд, під час якого загинули 22 людини.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-