У Греції оголосили 24-годинний загальнонаціональний страйк

У Греції оголосили 24-годинний загальнонаціональний страйк

Укрінформ
Найбільша профспілка державного сектору Греції ADEDY анонсувала на середу 24-годинний загальнонаціональний страйк.

Вона вимагає підвищення заробітної плати та найму персоналу в галузі охорони здоров'я та освіти. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

«Найбільша профспілка державного сектора Греції ADEDY оголосила про 24-годинний загальнонаціональний страйк у середу, вимагаючи, серед іншого, підвищення зарплати та найму персоналу в галузі охорони здоров’я та освіти», - йдеться у повідомленні.

У страйку братимуть участь працівники метро, трамваїв та залізниці, водії таксі, портові працівники та профспілки авіадиспетчерів.

Тоді як метро та трамваї в Афінах зупинять роботу на 24 години, автобуси та тролейбуси курсуватимуть приблизно з 9:00 до 21:00 у середу.

Читайте також: Уряд Греції відкинув вимоги фермерів

На знак солідарності з ADEDY також буде призупинено відправлення національних та приміських поїздів. Рейси до Греції та вихідні рейси, а також морські та річкові рейси в портах Пірей, Лавріо та Рафіна буде скасовано на 24 години.

Водії таксі в Афінах продовжать страйк до 48 годин, починаючи з вівторка по середу, а профспілка таксистів закликає до загальнонаціонального страйку.

У Салоніках низка міських автобусів продовжуватиме працювати.

Як повідомлялося, сотні працівників державних медичних закладів Греції пройшли ходою у центрі Афін в рамках 24-годинного страйку на знак протесту проти браку медичного персоналу та обов’язкових щеплень від коронавірусної хвороби.

Фото з сайту ekathimerini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-