У Хорватії президента Сербії назвали «сателітом РФ», Белград обурився

У Хорватії президента Сербії назвали «сателітом РФ», Белград обурився

Укрінформ
Влада Сербії висловила протест Хорватії після того, як її глава МЗС Гордан Грлич-Радман назвав сербського президента Александара Вучича «сателітом Росії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич-Радман заявив у програмі телеканалу N1 у суботу, що Вучичу доведеться визначитися, «на чиєму він боці - Росії чи ЄС, тому що сидіти на двох стільцях одночасно неможливо і незручно».

Він також назвав президента Сербії «сателітом Росії», і додав, що «злочинний вплив Росії на Західних Балканах не буде допущено».

У відповідь Вучич заявив, що Грлич-Радман «не тільки брутально втручається у внутрішні справи Сербії, але, як завжди, бреше, ображає сербський народ і погрожує громадянам Сербії».

«Я ніколи не був чиїмось слугою, чого не можна сказати про Грлича-Радмана», - додав Вучич.

Читайте також: Відносини Сербії з РФ непевні після смерті Навального - Вучич

Міністерство закордонних справ Сербії також назвало коментарі глави МЗС Хорватії неприйнятними, і висловило протест посольству в Белграді.

Балканський оглядач зазначає, що пізніше Міністерство закордонних справ Хорватії відкинуло звинувачення у втручання у внутрішні справи Республіки Сербії.

Відомство звернуло увагу, що його міністр констатував факт неприєднання Сербії до зовнішньої та безпекової політики Європейського Союзу щодо російської агресії проти України.

Читайте також: Путін нагородив російським орденом ексголову спецслужби Сербії

Як повідомляв Укрінформ, кілька тижнів тому МЗС Сербії направило ноту протесту Хорватії через інцидент зі спаленням ляльки із зображенням сербського президента Александара Вучича під час карнавальної ходи в місті Каштел Старі в Хорватії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-