Мер Лондона закликав британську владу конфіскувати майно «друзів Путіна»

Мер Лондона закликав британську владу конфіскувати майно «друзів Путіна»

Укрінформ
Мер Лондона Садік Хан закликав британський уряд конфіскувати майно наближених до президента Росії Володимира Путіна громадян РФ у Британії, а кошти спрямувати на будівництво житла для нужденних, зокрема для українських біженців.

Про це йдеться у листі Хана до міністра житлово-комунального господарства, громад та місцевого самоврядування Великої Британії Майкла Гоува, передає Укрінформ з посиланням на ВВС.

Зокрема, Хан закликав міністрів «терміново вжити заходів» для конфіскації та подальшого продажу майна, яке було придбане «друзями Путіна», і спрямувати ці кошти на допомогу тим, хто цього потребує.

Згідно з аналізом мерії Лондона, якщо продати майно вартістю 1,1 млрд фунтів стерлінгів (понад $1,3 млрд), яке, за даними Transparency International, у 2022 році було придбане росіянами, звинуваченими в корупції або пов'язаними з Кремлем, це забезпечило б достатнє фінансування для спорудження понад 4 тис. недорогих житлових будинків.

«Це може включати надання доступного житла деяким українцям, для яких Лондон став домівкою після виїзду з України через вторгнення Путіна», - зауважив Хан.

Читайте також: Мер Лондона передасть автомобілі Україні за схемою Ulez

Він також закликав відновити програму Ukraine Family Scheme, що дозволяла українцям возз'єднуватися з близькими родичами, які отримали притулок у Великій Британії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон 22 лютого оголосив про запровадження понад 50 нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують незаконну війну президента РФ Володимира Путіна в Україні.

Група міжнародних експертів у галузі права надіслала офіційним представникам країн "Групи семи" листа, в якому йдеться, що конфіскація заморожених російських активів, зокрема, коштів російського Центробанку, не суперечить міжнародному праву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-