Індійські фермери під час протесту спалили опудало прем’єра Моді

Індійські фермери під час протесту спалили опудало прем’єра Моді

Укрінформ
Індійські фермери під час протесту в п’ятницю спалили опудало прем’єр-міністра країни Нарендри Моді та інших міністрів після загибелі учасника масової демонстрації у середу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Фермери в Індії оголосили п’ятницю «чорним днем» після загибелі одного із протестувальників на мітингу 21 лютого: на тракторах і тролейбусах протестувальники вивісили чорні прапори, а більшість мітингарів пов’язали чорну тканину на свої тюрбани. Індійські аграрії також скандували гасла із вимогою підвищення мінімальних цін на їхній врожай.

Окрім цього, фермери спалили опудала міністра внутрішніх справ Аміта Шаха та головного міністра штату Хар’яна, чию поліцію вони звинувачують у застосуванні сили до протестувальників.

Зазначається, що у середу фермери призупинили свій марш на два дні після смерті одного із протестувальників у штаті Пенджаб, в якій вони звинувачують поліцію. Смерть сталась на місці протесту, але причина смерті чоловіка буде встановлена лише після розтину.

Читайте також: Польському фермеру з пропутінськими гаслами вже висунули офіційні звинувачення

Головний міністр штату Бхагвант Манн у п’ятницю оголосив про компенсацію у розмірі 10 мільйонів рупій (120 000 доларів США) родині загиблого. Однак лідери фермерів заперечили виплату компенсації і заявили, що не дозволять провести розтин тіла загиблого, поки не буде зареєстровано справу про вбивство.

Як повідомлялося, у середу в Індії поліція застосувала сльозогінний газ проти тисяч фермерів, які намагалися дістатися столиці країни Нью-Делі з кранами та екскаваторами після того, як їм не вдалося досягти угоди з урядом щодо цін на врожай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-