Аби уникнути прямої конфронтації зі США, Іран змушений стримувати своїх бойовиків

Аби уникнути прямої конфронтації зі США, Іран змушений стримувати своїх бойовиків

Укрінформ
Іран, остерігаючись спровокувати пряму конфронтацію зі США, закликає «Хезболлу» та інші збройні угруповання виявляти стриманість щодо американських збройних сил.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

Коли цього місяця американські війська завдали ударів по підтримуваних Іраном угрупованнях у Ємені, Сирії та Іраку, Тегеран публічно попередив, що його військові готові відповісти на будь-яку загрозу. Але в приватних розмовах, за словами ліванських та іракських посадовців, вищі керівники закликають до обережності.

Американські посадовці підтверджують цю інформацію. Станом на суботу підтримувані Іраном бойовики в Іраку й Сирії не здійснювали нападів на американські війська протягом двох тижнів. Вони не відкривали вогонь навіть після того, як у результаті удару американського безпілотника у Багдаді було вбито одного з ватажків «Катаїб Хезболли».

Читайте також: США перехопили партію зброї, яку Іран постачав хуситам

Зазначається, що Іран розіслав військових посадовців і дипломатів по всьому регіону для відповідних переговорів з місцевими чиновниками та бойовиками.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати оголосили про запровадження обмежень проти міжнародної мережі, що забезпечувала купівлю та передачу чутливих технологій зі США до Ірану в обхід введених раніше санкцій проти Тегерана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-