Суд оштрафував Трампа на $355 мільйонів і заборонив вести бізнес у Нью-Йорку

Суд оштрафував Трампа на $355 мільйонів і заборонив вести бізнес у Нью-Йорку

Укрінформ
Суд у Нью-Йорку визнав винним експрезидента США Дональда Трампа у справі про шахрайство з оцінкою вартості його статків, зобов'язавши його сплатити штраф у розмірі 355 млн доларів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The New York Times.

Зазначається, що таке покарання може позбавити Трампа всіх наявних у нього грошових активів.

Крім того, суддя Артур Енґорон, який розглядав справу, заборонив експрезиденту протягом трьох років обіймати керівні посади у будь-якій нью-йоркській компанії, включно з його власною Trump Organization. Нею має опікуватися спеціально призначений незалежний наглядач.

Суддя також наклав дворічну заборону для синів Трампа й зобов'язав кожного з них сплатити понад 4 млн доларів. Один з них, Ерік, є фактичним керівником згаданої компанії.

Читайте також: Трамп у березні постане перед судом у справі про підкуп порнозірки

Енґорон розкритикував Трампа та інших обвинувачених у справі за те, що вони роками відмовлялися визнати правопорушення. «Повна відсутність каяття й докорів сумління межує з патологією», - зазначив він.

Трамп уже заявив про намір подати апеляцію.

У позові 2022 року генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс звинуватила колишнього главу Білого дому в завищенні вартості своїх статків, аби здобути прихильне ставлення з боку банків та інших кредиторів.

Попри те, що кредитори отримували гроші від Трампа, вони вважаються жертвами у цій справі, оскільки без його шахрайства могли б заробити більше.

Читайте також: Трамп не має імунітету від злочинів часів свого президентства - апеляційний суд США

Штраф у $355 млн відображає ці втрачені прибутки, причому майже половина - $168 млн – це відсотки, які Трамп заощадив. Решта суми - його прибуток від нещодавнього продажу двох об'єктів нерухомості.

Нинішнє судове рішення стало другою великою поразкою Дональда Трампа за останні два місяці - після січневого вердикту присяжних у справі про наклеп на письменницю Джин Керролл. Вона звинуватила експрезидента в сексуальному насильстві, за що той назвав її брехухою. Присяжні оштрафували Трампа на $83,3 млн.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-