Папа Франциск провів першу зустріч із президентом Аргентини Мілеєм

Папа Франциск провів першу зустріч із президентом Аргентини Мілеєм

Укрінформ
Папа Римський Франциск та президент Аргентини Хав'єр Мілей провели першу широку зустріч у Ватикані в понеділок..

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Вони ненадовго зустрілися після меси, на якій була канонізована перша жінка-свята Аргентини, мати Антула. Як зазначається, двоє аргентинців розмовляли 70 хвилин, а зміст розмови не був опублікований одразу.

Мілей, який склав присягу президента Аргентини у грудні, раніше критикував Папу Франциска під час своєї передвиборчої кампанії. Мілей, зокрема, звинувачував Папу у політичному втручанні та казав, що той «пропагує комунізм».

Ймовірно, президент та понтифік, які обидва родом з Буенос-Айреса, обговорювали можливість візиту Папи до Аргентини.

Читайте також: Папа Франциск закликав вірян молитися за мир і не забувати про Україну

У листопаді Папа Франциск зателефонував, щоб привітати Мілея з перемогою на виборах, а новий президент, у свою чергу, попросив Франциска повернутися до Аргентини.

Папа не відвідував країну свого народження відтоді, як став главою католицької церкви у 2013 році. І хоча він заявив, що хотів би повернутися, дата наразі не була визначена.

Як повідомлялося, президент Аргентини Хав'єр Мілей закликав бізнесових та політичних лідерів, що зібралися на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, відкинути соціалізм та натомість прийняти «капіталізм вільного підприємництва», щоб покласти край бідності у світі.

Фото: VATICAN POOL/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-