Ізраїль звільнив 71 палестинця, яких затримали у Газі - ЗМІ

Ізраїль звільнив 71 палестинця, яких затримали у Газі - ЗМІ

Укрінформ
Ізраїльська влада у четвер звільнила 71 палестинця, затриманого під час військової операції у секторі Гази, серед них 19 жінок.

Про це повідомляє палестинське агентство WAFA, передає Укрінформ.

За даними журналістів, палестинців випустили з Ізраїлю через контрольно-пропускний пункт «Керем-Шалом».

Причина звільнення палестинців не називається.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Читайте також: Ізраїль вважає, що понад 20% утримуваних заручників у Газі вже мертві - NYT

Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Близько 1200 людей в Ізраїлі були вбиті. Ще близько 240 осіб були викрадені.

У листопаді під час кількаденного перемир’я між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС повернуто з полону 110 заручників.

Речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон у коментарі Укрінформу заявила, що ХАМАС утримує в Газі 136 осіб як заручників.

Читайте також: У Газі заявляють про понад 27,5 тисячі загиблих від початку війни з Ізраїлем

1 лютого 2024 року стало відомо, що Глава ізраїльської спецслужби Моссад Давид Барнеа представив військовому кабінету план з дев'яти пунктів потенційної угоди про звільнення заручників. Вона може передбачати звільнення всіх 136 полонених, які все ще утримуються в Газі, у кілька етапів.

Водночас кількість палестинських ув'язнених в ізраїльських в'язницях, які підлягають звільненню, ще не визначена. Ізраїль готовий відпустити велику кількість правопорушників, щоб утримувати у в'язниці більш серйозних злочинців, у той час як ХАМАС наполягає на звільненні "кваліфікованих" ув'язнених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-