Американські військові знищили лідера «Катаїб Хезболли» в Іраку

Американські військові знищили лідера «Катаїб Хезболли» в Іраку

Укрінформ
Сполучені Штати в середу ввечері ліквідували в столиці Іраку Багдаді високопоставленого лідера групи бойовиків, яку американські офіційні особи звинувачують у нещодавніх нападах на американських військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє New York Times.

Ліквідована особа була командиром угрупування «Катаїб Хезболла», яке, за словами офіційних осіб, відповідальне за атаку безпілотника в Йорданії 28 січня, внаслідок якої загинули троє американських військовослужбовців і ще понад 40 отримали поранення.

Зазначається, що за цим командиром американська розвідка стежила протягом певного часу. Надалі можливі заходи з ліквідації інших лідерів і командирів шиїтських бойовиків.

Представник «Катаїб Хезболли» і Корпусу вартових ісламської революції Ірану заявив, що в результаті удару загинули двоє командирів. За даними свідків, їхні імена - Аркан аль-Елаяві та Абу Бакір ас-Саеді.

Після знищення бойовиків на вулицях Багдада зібрався натовп, який скандував «Америка - це диявол».

Читайте також: Ізраїль завдав авіаудару по командному центру «Хезболли» в Лівані

«Катаїб Хезболла», що базується в Іраку, вважається маріонеткою Ірану. США визнали це угрупування терористичною організацією.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю американські війська завдали ударів по 85 цілях на військових об’єктах проіранських бойовиків у Сирії та Іраку, що стало початком тривалої кампанією відплати за напади на бази США.

Фото: Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-