Експрезидент Панами отримав політичний притулок у Нікарагуа

Експрезидент Панами отримав політичний притулок у Нікарагуа

Укрінформ
Колишній президент Панами Рікардо Мартінеллі, якому на батьківщині загрожує 11-річне ув’язнення, отримав політичний притулок у Нікарагуа.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Колишній президент підтвердив, що попросив про притулок у Нікарагуа. Його речник заявив, що він досі перебуває у Панамі”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Мартінеллі звернувся з проханням про притулок до посольства Нікарагуа в Панама-сіті. “Мартінеллі, який має намір повернутися до президентства у Панамі під час цьогорічних виборів, вважає себе жертвою політичних переслідувань, і що його життю загрожує негайна небезпека”, - стверджує Reuters.

Читайте також: На виборах президента Сальвадору перерахують голоси

Агентство нагадує, що наприкінці минулого тижня Верховний суд Панами відхилив апеляцію Мартінеллі на вирок у справі про відмивання ним коштів, залишивши чинним рішення суду нижчої інстанції, яким колишнього президента покарали 11 роками позбавлення волі. “Хоча Мартінеллі був президентом центральноамериканської держави у 2009-2014 рр, він очолює рейтинги підтримки напередодні травневих виборів”, - зауважується у статті.

Додамо, що Нікарагуа раніше вже надавало притулок двом колишнім президентам сусіднього Ель Сальвадору: Маурісіо Фьюнесу та Сальвадору Санчезу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-