У Греції студенти протестують через законопроєкт про приватні університети

У Греції студенти протестують через законопроєкт про приватні університети

Укрінформ
У грецькому місті Комотіні поліція вивела з будівлі юридичного факультету студентів, які захопили його під час іспитів на знак протесту проти планів уряду дозволити приватні університети. Затримали дванадцять осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

У заяві поліції вказано, що протестувальники, які заблокували юридичний факультет, не пустили у будівлю близько 400 студентів, які мали складати іспити у понеділок, а також співробітників університету.

Зазначається, що ліві активісти влаштували протести у Комотіні та Салоніках проти поліцейської операції.

Правоцентристський уряд хоче легалізувати приватні університети у законопроєкті, який має бути представлений на розгляд парламенту цього місяця. Ця реформа запобігатиме виїзду кваліфікованих фахівців на навчання за кордон і зробить грецьку вищу освіту більш затребуваною на ринку праці, переконані в парламенті.

Однак, на думку протестувальників, законопроєкт знецінить освіту у державних університетах, які надають безкоштовне навчання, і вища освіта стане доступною лише заможним громадянам.

Ліві групи та студенти по всій Греції влаштували низку захоплень освітніх будівель, перешкоджаючи проведенню лекцій та іспитів, тоді як їхні протести подекуди переросли у насильство. Нові демонстрації заплановані на четвер.

Читайте також: В Афінах біля міністерства праці стався вибух

Уряд країни закликав керівництво університетів звернутися по допомогу до поліції, щоб припинити блокування ВНЗ та провести іспити в режимі онлайн на факультетах, які наразі захоплені протестувальниками.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер по всій Словаччині активізувалися масові вуличні протести проти плану прем’єр-міністра Роберта Фіцо щодо внесення змін до кримінального кодексу країни.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-