Палата представників розгляне допомогу Ізраїлю незалежно від підтримки України - ЗМІ

Палата представників розгляне допомогу Ізраїлю незалежно від підтримки України - ЗМІ

Укрінформ
Спікер Палати представників Майк Джонсон оголосив, що наступного тижня відбудеться голосування щодо законопроєкту про виділення Ізраїлю $17,6 млрд допомоги у сфері безпеки без жодних додаткових умов.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що такий крок може ускладнити роботу лідерів Сенату над ширшим пакетом, який передбачає допомогу Україні та заходи захисту південних кордонів США від іммігрантів.

Раніше Джонсон заявляв, що сенатський пакет залишиться «мертвим» у Палаті представників, оскільки пропоновані заходи з безпеки кордонів нібито недостатньо суворі, аби стримати потік мігрантів з Мексики. Натомість Палата представників зосередить зусилля на імпічменті міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса - це питання буде розглянуто, як очікується, наступного тижня.

Читайте також: Лідер більшості в Сенаті США анонсував голосування за допомогу Україні

У листі до конгресменів-республіканців спікер заявив, що Палата представників також надаватиме пріоритет власному підходу до підтримки Ізраїлю, незалежно від того, які законопроєкти ухвалюватиме Сенат.

«Його керівництво усвідомлює, що, не включивши Палату представників у свої переговори, вони усунули можливість швидкого розгляду будь-якого законодавства», – зазначив Джонсон.

Учасники міжпартійних переговорів у Сенаті працюють над широким законопроєктом про фінансування національної безпеки, щоб задовольнити вимоги республіканців. Вони воліють, аби будь-який закон, що передбачає військову допомогу Україні, також суттєво покращував безпеку на кордоні США з Мексикою.

Читайте також: Білий дім застеріг спікера Джонсона від блокування угоди про кордон США

Документ, підготовлений сенаторами, передбачає ускладнення процедур надання притулку та затримання й депортації нелегальних мігрантів, а також надання військової допомоги Україні та Ізраїлю, виділення гуманітарної допомоги палестинцям у Газі й фінансування заходів з протидії загрозам з боку Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США Дональд Трамп, який може стати кандидатом від республіканців на цьогорічних президентських виборах, стримує Республіканську партію від погодження компромісної угоди про кордон, від якої залежить допомога Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-