Таліби обмежують для самотніх жінок доступ до роботи, подорожей і медпослуг - ООН

Таліби обмежують для самотніх жінок доступ до роботи, подорожей і медпослуг - ООН

Звіт
Укрінформ
Уряд Талібану обмежує доступ афганських жінок до роботи, подорожей і медичних послуг, якщо вони незаміжні або не мають опікуна-чоловіка.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті ООН, повідомляє AP.

В останньому квартальному звіті, що охоплює період з жовтня по грудень 2023 року, місія ООН в Афганістані заявила, що Талібан застосовує жорсткі заходи щодо самотніх жінок або таких, які не мають чоловіка-опікуна (махрама).

У країні немає офіційних законів про чоловіків-опікунів, але таліби заявили, що жінки не можуть пересуватися або подорожувати на певну відстань без чоловіка, з яким у неї є кровний або шлюбний зв’язок.

Крім того, незаміжні жінки в Афганістані можуть втратити роботу: був зафіксований випадок, коли чиновники з Міністерства пропаганди чесноти й уникнення пороків порадили жінці вийти заміж, якщо вона хоче зберегти роботу в медичному закладі, заявивши, що незаміжній жінці працювати неприйнятно.

Також у грудні у провінції Пактія Міністерство заборонило жінкам без махрами відвідувати медзаклади. У жовтні минулого року трьох медпрацівниць затримали за те, що вони йшли на роботу без супроводу чоловіка.

Читайте також: Таліби хочуть вкрити Афганістан мережею камер спостереження

Окрім цього, відомство, яке виконує роль поліції моралі Талібану, забезпечує дотримання вимог щодо носіння хіджабу та наявності поряд махрами, коли жінки відвідують громадські місця, офіси та навчальні заклади через контрольно-пропускні пункти та перевірки.

Як повідомлялося, уряд Талібану в Афганістані відправляє жінок, які пережили жорстоке поводження та насильство вдома, у в’язницю.

Фото: пресслужби ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-