У горах Китаю застрягла тисяча туристів унаслідок сходження лавин

У горах Китаю застрягла тисяча туристів унаслідок сходження лавин

Укрінформ
Близько 1000 туристів застрягли у віддаленому селищі в Китаї після того, як снігові лавини охопили цей регіон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Близько 1000 туристів залишаються заблокованими у віддаленому курортному селищі після сходження лавин у північно-західному китайському регіоні Сіньцзян, сніг та мінлива погода перешкоджають проведенню евакуації", - йдеться у повідомленні.

Дорога до села Хему, що розташоване поблизу кордонів КНР з Казахстаном, РФ та Монголією, де туристи опинилися у пастці, вже декілька днів перекрита внаслідок лавин.

Селище розташоване у префектурі Алтай у Сіньцзяні, де безперервний снігопад у деяких районах тривав упродовж 10 днів.

Сильний снігопад спричинив сходження десятків лавин уздовж великих ділянок шосе в Алтайських горах, що ведуть до мальовничого району Канас, деяких туристів доставили у безпечне місце на гелікоптері, повідомили китайські державні ЗМІ на вихідних.

Зазначається, що висота снігового покриву, принесеного лавинами, у деяких місцях досягає семи метрів, а в багатьох вона вища, ніж обладнання для прибирання снігу.

Роботи з розчищення 50-кілометрової ділянки засипаної дороги почалися ще тиждень тому. Рятувальні роботи та роботи з прибирання снігу ускладнює каміння, уламки та гілки дерев, змішані зі снігом.

Читайте також: На Шрі-Ланці врятували 180 студентів, які заблукали на горі Хантана

В управлінні автомобільних доріг Алтаю заявили, що організували 53 людини особового складу та 31 комплект техніки й обладнання для проведення рятувальних робіт.

"Ця лавинна ситуація відносно особлива, ми бачили такий сильний снігопад раніше, але ми не бачили такої частоти сходження лавин", — сказав керівник бюро управління автомобільними шляхами Чжао Цзіньшен.

Як повідомляв Укрінформ, у регіоні П’ємонт на півночі Італії унаслідок сходження лавини в долині Валь-Формаца загинули двоє людей.

Скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-