У першу неділю року Папа Франциск закликав і надалі молитися за мир в Україні та усьому світі

У першу неділю року Папа Франциск закликав і надалі молитися за мир в Україні та усьому світі

Укрінформ
Папа Римський Франциск під час молитовної зустрічі з паломниками у першу неділю 2024 року закликав і далі молитися за мир, в Україні та усьому світі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Vatican News.

Як зазначається, упродовж першого тижня року Папа Франциск тричі зустрічався опівдні з паломниками з нагоди проказування молитви «Ангел Господній», і щоразу завершував цю зустріч згадкою про народи, що страждають від війни, не забуваючи про Україну та закликаючи до молитви за мир.

Також і в першу неділю 2024 року молитовна зустріч Папи Франциска з паломниками завершилася закликами до молитви та солідарністю з тими, хто страждає від війн, насильства та через наслідки природних катаклізмів.

Привітавши з Христовим Різдвом ті спільноти, які відзначають його за юліанським календарем, Святіший Отець сказав: «Заохочую вас приєднатися до моєї молитви за безумовне звільнення всіх людей, викрадених у Колумбії. Цей жест, який є обов'язком перед Богом, також сприятиме атмосфері примирення та миру в країні. Запевняю у своїй близькості з народом Демократичної Республіки Конго, який останніми днями постраждав від повеней. І прошу вас далі молитися за мир: за мир в Україні, Палестині, Ізраїлі та в усьому світі».

Читайте також: Зеленський обговорив із Папою Франциском Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, виступаючи під час загальної авдієнції в середу, Папа Франциск згадав жертв збройних конфліктів у Палестині, Ізраїлі, Україні та переслідуваних мусульман рохінджа, а також підтвердив свою солідарність з жертвами землетрусу і авіакатастрофи в Японії.

Фото: Vatican Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-