Поліція Берліна заборонила проведення у новорічну ніч пропалестинської акції

Поліція Берліна заборонила проведення у новорічну ніч пропалестинської акції

Укрінформ
Берлінська поліція заборонила проведення в новорічну ніч пропалестинської демонстрації.

Про це правоохоронці повідомили 30 грудня в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Після оцінки та зважування всіх інтересів, зокрема фундаментального права на свободу зібрань, поліція Берліна заборонила проведення завтра, 31 грудня 2023, з 22:30 до опівночі зібрання «Святкування під час геноциду», - йдеться у дописі.

Зазначається, що до демонстрації закликають, зокрема, наближені до організації «Самідун» персони, а отже існує ризик антисемітських і агресивних закликів.

Поліцейські також зауважують, що мітингувальники планували маршрут через Зонненаллеє, де минулого року були зафіксовані напади на правоохоронців, пожежників і рятувальників. Тому цього року на цій вулиці запровадили зону, в якій заборонено використання піротехніки.

Читайте також: У Оттаві відбувся багатотисячний пропалестинський марш

Як повідомлялося, після терористичної атаки ХАМАСу проти Ізраїлю 7 жовтня в Берліні та ще низці міст ФРН пройшли масові антиізраїльські демонстрації. Уряд країни натомість чітко стоїть на боці держави Ізраїль. Відразу після початку пропалестинських демонстрацій і збільшення кількості антисемітських проявів МВС ФРН заборонило організацію «Самідун».

Фото: goettinger-tageblatt.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-