Заяви Путіна про небажання воювати з НАТО схожі на ті, що були перед вторгненням в Україну - ISW

Заяви Путіна про небажання воювати з НАТО схожі на ті, що були перед вторгненням в Україну - ISW

Укрінформ
Заяви російського лідера Володимира Путіна про те, що РФ не зацікавлена у вторгненні до країн НАТО, дуже схожі на наполегливі заяви Кремля наприкінці 2021 та на початку 2022 року − напередодні 24 лютого − про те, що Москва не має наміру нападати на Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

Аналітики ISW проаналізували розгорнуте інтерв'ю Путіна на російському телебаченні 17 грудня, де той погрожував Фінляндії та водночас запевняв, що РФ не має наміру воювати з країнами НАТО

Читайте також: Путін нарешті зізнався, що хоче пережити Захід, але він помиляється - Держдеп

"Запевнення Путіна про його мирні наміри щодо країн НАТО виглядають порожніми в контексті погроз, які він сам та кремлівські експерти останнім часом висловлюють на адресу країн-членів НАТО", - йдеться у звіті.

Також Путін в інтерв’ю 17 грудня спробував заперечити попередження президента США Джо Байдена від 6 грудня про те, що РФ нападе на країну НАТО в майбутньому, якщо виграє війну в Україні.

Аналітики ISW вважають, що всі ці запевнення не мають жодного підґрунтя.

Путін хоче, щоб НАТО визнала претензії, вимоги та передбачувану сферу впливу РФ, та неодноразово заявляв про намір Росії покласти край "гегемонії США". Путін переважно використовував засоби гібридної війни, щоб послабити Захід та його місце у світовому порядку перед вторгненням в Україну у 2014 році, зазначають аналітики.

Читайте також: ISW проаналізував публікацію Bild щодо російських планів окупації України до 2026 року

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін виступив з наріканнями щодо вступу Фінляндії у НАТО, заявивши, що тепер у відносинах між двома країнами "будуть проблеми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-