На півдні Індії закривають школи та офіси в очікуванні сильного шторму

На півдні Індії закривають школи та офіси в очікуванні сильного шторму

Укрінформ
Влада Індії у понеділок закрила школи та офіси на півдні країни, зупинила авіарейси та евакуювала прибережні райони напередодні сильного циклонічного шторму, який очікується в найближчі 24 години.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Влада Андхра-Прадеш і сусіднього Таміл-Наду евакуювала людей, які живуть у прибережних районах, а рибалок закликала не виходити в море.

За даними метеорологічної служби країни, циклон "Мічаунг" очікується на узбережжі південного індійського штату Андхра-Прадеш у вівторок вранці, з постійним вітром 90-100 км/год , пориви якого можуть сягати 110 км/год.

У штаті Андхра-Прадеш влада евакуювала майже 7 000 осіб у восьми прибережних районах і готується евакуювати загалом 28 000 осіб, залежно від шляху циклону і його сили. За даними індійського метеорологічного бюро, в деяких районах штату протягом наступних 24 годин може випасти понад 200 міліметрів опадів.

У понеділок влада вже закрила аеропорт Ченнаї через складні погодні умови.

Департамент промисловості штату Тамілнад, виробничого центру, де розташовані великі виробники електроніки і автомобілів, включаючи Hyundai і постачальника Apple - Foxconn, заявив, що поки працюватимуть лише "компанії, що надають послуги першої необхідності".

У чотирьох районах штату Тамілнад через погодні умови в понеділок і вівторок будуть закритими школи, коледжі, офіси і банки. Крім того, влада попросила людей не виходити на вулицю без необхідності.

Читайте також: В окупованому Криму шторм посилив руйнування памятників зі списку ЮНЕСКО

У Ченнаї, міста з майже семимільйонним населенням і столиці штату Таміл-Наду, в кількох районах міста вода сягає колін, а з ранку понеділка спостерігалися перебої з електропостачанням, повідомив очевидець Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, двадцять чотири людини загинули від ударів блискавки і ще близько 23 зазнали поранень внаслідок дощів у західному індійському штаті Гуджарат упродовж останніх двох днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-