Британія на прохання НАТО надішле у Косово 200 військових

Британія на прохання НАТО надішле у Косово 200 військових

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс дав дозвіл на розгортання підрозділу британських військ у Косово.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у соцмережі 𝕏 (екствіттер)

«На термінове прохання НАТО я дав дозвіл на розгортання батальйону британських військових для підтримання миру в Косові, – написав Шеппc. – Найближчими днями сотні військовослужбовців будуть розгорнуті для гарантування безпеки і свободи кожного в Косові, і я знаю, що Велика Британія пишатиметься ними».

За повідомленням британського уряду, таке рішення було ухвалено «після жорстокого нападу на косовську поліцію на півночі Косова 24 вересня і зростання напруженості в регіоні».

Читайте також: Німеччина закликала Сербію скоротити військову присутність на кордоні з Косовом

Зазначається, що на прохання верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Кріса Каволі й за погодженням з Північноатлантичною радою Британія найближчими днями надішле близько 200 військових з 1-го батальйону Королівського полку Принцеси Уельської, які приєднаються до британського контингенту чисельністю 400 осіб, що вже перебуває в країні в рамках щорічних навчань.

НАТО очолює операцію з підтримання миру в Косові з червня 1999 року. У ній беруть участь 28 країн.

Читайте також: НАТО направить додаткові сили у Косово

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок зіткнень поліції Косова з озброєними нападниками у селі Банська на півночі Косова 24 вересня загинув поліцейський, ще троє дістали поранення.

У Косові вважають, що за озброєним угрупованням, яке в неділю влаштувало засідку на косовських поліцейських, стоїть Сербія.

Уряд Сербії заперечує причетність до озброєного угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-