Генсек ООН - про зміни клімату: Це літо «жорстоке» для чотирьох континентів

Генсек ООН - про зміни клімату: Це літо «жорстоке» для чотирьох континентів

Укрінформ
Зміна клімату призвела цього літа до значних наслідків на чотирьох континентах, серед яких і Європа.

Як передає Укрінформ, про це під час виступу в Нью-Йорку заявив генсек ООН Антоніу Гутерреш.

«Для величезних частин Північної Америки, Азії, Африки та Європи – це «жорстоке» літо. Для всієї планети це катастрофа. І для вчених однозначно – винні люди. Усе це цілком узгоджується з прогнозами та неодноразовими попередженнями. Єдиним сюрпризом є швидкість змін», - зазначив він.

За словами Гутерреша, згідно з оприлюдненими даними, у липні був найспекотніший тритижневий період за всю історію, також зафіксовані три найспекотніші дні в історії та найвищі за всю історію температури океану для цієї пори року.

Читайте також: У Європі аномальна липнева спека можлива кожні 10 років

«Нам не потрібно чекати кінця місяця, щоб дізнатися про це. Липень 2023 року поб’є рекорди, якщо не буде мінільодовикового періоду найближчими днями», - додав генсек ООН.

Згідно з даними Європейського центру з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service, попереднім найспекотнішим липнем і найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень був липень 2019 року.

Читайте також: Рекордна спека на планеті тримається вже третій день поспіль

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оголосив про запровадження нових кроків для захисту працівників і громад від екстремальної спеки, які включать підвищення обізнаності людей у цьому питанні, точніші прогнози погоди та інші заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-