Військова хунта М’янми заявила про намір помилувати понад три тисячі ув’язнених

Військова хунта М’янми заявила про намір помилувати понад три тисячі ув’язнених

Укрінформ
Військова хунта М’янми заявила про велику амністію до святкування традиційного Нового року в країні та намір помилувати понад 3000 осіб, у тому числі й політв’язнів.

Про це з посиланням на підконтрольні військовим ЗМІ країни повідомляє NHK, передає Укрінформ.

У повідомленні йдеться, що лідер хунти генерал Мін Аунг Хлаїн у своїй новорічній промові також розкритикував продемократичні групи та сказав про необхідність відновлення миру для розвитку демократичної системи, і що насильство лише затримує прогрес.

Читайте також: росія домовляється про боєприпаси з М’янмою, країнами Африки і Близького Сходу — розвідка

Ця заява прозвучала менше ніж через тиждень після того, як авіація хунти розбомбила село в північно-західному регіоні Сагаінг, убивши 168 людей, у тому числі жінок і дітей.

Продемократичні сили, які продовжують чинити збройний опір військовим і контролюють частину районів країни, відповіли через кілька днів, атакувавши військових у східному штаті Кайя і поранивши 28 осіб.

Читайте також: Внаслідок авіаударів у М'янмі загинули близько 100 осіб

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок авіаударів військових М’янми 12 квітня загинули понад 100 людей, зокрема багато дітей, які були присутні на церемонії, організованій противниками військового правління.

Як повідомлялося, у лютому 2021 року військові М’янми повалили демократично обраний уряд Аун Сан Су Чжі й захопили владу, проте зіткнулися з жорстким опором у значних частинах країни, де за активної підтримки місцевого населення розгорнувся широкий партизанський фронт. У боях із групами опору військові М’янми широко використовують авіацію і важке озброєння, через що, за різними даними, після перевороту силовики вбили понад 1500 людей.

Читайте також: Тіньовий уряд М’янми зібрав $100 мільйонів на боротьбу з хунтою – Bloomberg

За даними Організації Об’єднаних Націй, яка звинуватила хунту у воєнних злочинах і злочинах проти людяності, близько 1,2 мільйона людей були вимушені змінити місця проживання всередині країни, а понад 70 тисяч виїхали за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-