«Витік» документів Пентагону: у Південній Кореї кажуть, що значна частина даних сфабрикована

«Витік» документів Пентагону: у Південній Кореї кажуть, що значна частина даних сфабрикована

Укрінформ
Значний обсяг даних у секретних документах Пентагону, які злили у соціальні мережі, є сфабрикованим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Як зазначається, адміністрація президента Кореї Юн Сук Йоля зробила цю заяву після того, як у витоку інформації поширилися дані про розмову щодо війни в Україні, яка нібито відбулася у Південній Кореї.

"Щодо ймовірного прослуховування урядом США міністри оборони двох країн погодилися, що "значна кількість" документів була сфабрикованою", – заявили у Сеулі.

При цьому не уточнюється, чи вважає Південна Корея сфабрикованими лише ті документи, що стосуються Сеула, чи всю інформацію загалом.

За даними ЗМІ, в одному зі злитих документів містяться подробиці внутрішніх дискусій між офіційними особами Південної Кореї щодо тиску США на Сеул з приводу постачання зброї в Україну, а також припущення, що США могли шпигувати за Південною Кореєю, одним зі своїх найважливіших союзників.

В адміністрації президента Південної Кореї також заявили, що підозри щодо спостереження за його офісом у Сеулі є "цілковито брехливими" і що будь-які спроби похитнути альянс зі США є актом, який "компрометує національні інтерес".

Читайте також: Уряд Ізраїлю не ухвалював рішення про передачу Україні летальної зброї – Нетаньягу

Напередодні представники головної опозиційної Демократичної партії Південної Кореї висловили "великий жаль" з приводу ймовірного стеження, назвавши його явним порушенням національного суверенітету.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня видання The New York Times повідомило, що Пентагон розслідує витік секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США та НАТО щодо запланованого контрнаступу ЗСУ.

Тим часом, група розслідувачів Bellingcat провела власне розслідування щодо пошуку першоджерел злитих документів Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-