Данія створює фонд допомоги Україні на $1 мільярд

Данія створює фонд допомоги Україні на $1 мільярд

Укрінформ
Уряд Данії заявив у середу, що цього року створить фонд у 7 мільярдів данських крон (1,01 мільярда доларів США) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

“Це значною мірою є відображенням побажань України, які, окрім військової та гуманітарної допомоги, також стосуються відновлення”, - сказав міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

Фонд, який було погоджено із більшістю партій у парламенті, спрямує 5,4 мільярда данських крон на військову допомогу. Ще 1,2 мільярда підуть на цивільну допомогу, а на зусилля данських компаній щодо відновлення України буде виділено 0,4 мільярда данських крон.

Президент Володимир Зеленський подякував Данії за створення Фонду підтримки України, зазначивши, що така допомога є запорукою спільної перемоги.

"Щиро вдячний парламенту і уряду Данії за створення Фонду підтримки. Понад 1 мільярд доларів військової, гуманітарної та економічної допомоги Україні є запорукою наближення нашої спільної перемоги над агресором та повернення миру в Європу", - написав Зеленський у Твіттері.

Читайте також: Миколаївщина підписала меморандум із Данією про відбудову

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2022 року уряд та парламентські партії Данії погодилися виділити ще 300 мільйонів данських крон (майже $43 мільйони) для закупівлі зброї та обладнання для України.

Також 13 лютого цього року Данія передала Україні всі свої самохідні гаубиці типу CAESAR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-