Асад погодився відкрити два пункти на кордоні з Туреччиною для завезення гумдопомоги - ООН

Асад погодився відкрити два пункти на кордоні з Туреччиною для завезення гумдопомоги - ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш повідомив, що очільник Сирії Башар Асад погодився відкрити ще два пункти пропуску на кордоні з Туреччиною.

Про це йдеться у заяві Гутерреша, оприлюдненій на сайті ООН.

“Я вітаю рішення президента Сирії Башара аль-Асада відкрити пункти пропуску “Баб Аль-Салам” і “Аль-Раї” між Туреччиною та північно-західною Сирією на початковий період у три місяці, щоб забезпечити своєчасне доставлення гуманітарної допомоги”, - зазначив генсек Організації Обʼєднаних Націй.

Він констатував, що кількість жертв землетрусів, які сталися 6 лютого, продовжує зростати. І доставка продовольства, медичних засобів та інших життєво необхідних речей для мільйонів постраждалих залишається надзвичайно актуальною.

Гутерреш висловив сподівання, що відкриття цих пунктів пропуску - разом із полегшенням гуманітарного доступу, прискореним погодженням віз та спрощенням поїздок - пришвидшить надходження допомоги.

Читайте також: В ООН визнали реакцію на землетрус у Сирії провалом і пообіцяли скоригувати дії

Як повідомлялося, до останнього часу на кордоні між Туреччиною та Сирією діяв лише один пункт пропуску для гуманітарних вантажів ООН. 

Кількість жертв катастрофічного землетрусу, що уразив Туреччину та Сирію, зросла до 37 тисяч.

За даними Управління з ліквідації наслідків стихійного лиха Туреччини, в країні загинули 31 643 особи. На північному заході Сирії, за оцінками ООН, кількість загиблих сягнула 5 714.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-